Keresés ebben a blogban

2012. november 18., vasárnap

Nem ezért szeretlek Magyarország - Óriás disznó

Epret és tepertőt eszik Béla, a rekordsúlyú sertés – mondta éppen a játékmester, amikor átkapcsoltam az m1-re, hogy vajon véget ért-e már a Szeretlek Magyarország, ez a giccses show-ba öltöztetett középszerű vetélkedőműsor. A szöveg azzal folytatódott, hogy Béla gazdája tavaly különdíjat kapott az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon, majd jött az elmét próbáló feladvány:

– Az egyik csapat tippelje meg, hogy Béla hány kilót nyomott a mázsáláskor, a másik csoportnak pedig azt kell megsaccolnia, hogy vajon több, vagy kevesebb volt-e a szerencsétlen disznó súlya a valóságban.

A helyes válasz: eperrel és tepertővel 590 kilósra hízlalták a nyomorult Bélát. Összehasonlításképpen a műsorban is elhangzott, hogy egy átlagos ló súlya 4 mázsa, azaz 400 kiló. Amondó vagyok hát, hogy bármekkora szeretettel is csucsujgatja méretes disznaját a kenderesi tenyésztő, ez egyfajta állatkínzás. A műsor címét parafrazálva: nem ezért, nem az ilyen tévéműsorokért és nem az ilyen disznókért, meg gazdáikért szeretlek Magyarország!

Nincsenek megjegyzések: