Keresés ebben a blogban

2013. október 14., hétfő

Magyarszelektálás



Kedves Kertész László!
Az interneten közzétetted ezt képet. Néhány kérdést tennék fel ezzel összefüggésben:

1.) Képzelj el egy olyan, sárga-fekete Habsburg-szalaggal körbefuttatott térképet, amit osztrákok terjesztenek, s amelyben az ausztriai Habsburgoknak (?) alárendelt tartomány Magyarország, Csehország, Szlovákia, Galícia, Bukovina, Erdély, Bosznia-Hercegovina, Isztria, Krajna, Dél-Tirol! Ha ugyanis jobban belegondolsz, Trianonnal az osztrákok mindezt elvesztették, tehát úgyis felfogható, hogy az ő veszteségük nagyobb, mint a miénk. (Tetszik, nem tetszik a Magyar Királyság, amelynek trónján az Árpád-ház kihalása után – a részben román származású Mátyás kivételével, bár a származásnak akkor egyáltalán nem volt a mai értelemben vett jelentősége – a te felfogásod szerinti idegenek, főként Habsburgok ültek.) Szeretnéd-e, ha az osztrákok a hajdani birodalmuk térképével matricázott gépkocsikon szaladgálnának Magyarország útjain?

2.) Hogy képzeled el annak gyakorlati megvalósítását, hogy te személyesen minden magyarért felelős vagy? Például van-e ennek büntetőjogi következménye?

3.) Ki a magyar?

– Az, aki nemesi ősöket tud felmutatni? (Évszázadokon át csak a nemesi előjogokkal rendelkezők számítottak a magyar nemzet tagjai közé, a jobbágyok, az iparosok, a kereskedők stb. nem.)

– Az, akit te annak tekintesz, függetlenül attól, hogy szerbek, horvátok, szlovákok, románok, svábok, zsidók, cigányok, szászok stb. az ősei?

– Az, aki magát annak tekinti, függetlenül attól, hogy szerbek, horvátok, szlovákok, románok, svábok, zsidók, cigányok, szászok stb. az ősei? 

4.) Hol kell jelentkeznie annak, aki be szeretne kerülni a magyar nemzet tagjai közé?

5.) Kik, s milyen szempontok alapján döntik el, hogy kiket sorolnak be a nemzetbe?

6.) Milyen igazolást adnak ki erről?

7.) Időről-időre meg kell-e újíttatni ezt az igazolást?

8.) Mi történik azokkal a másodrendűekkel, akiket kiszelektálnak a nemzet tagjai közül?

A kérdésekre választ várva üdvözöl: Domokos Lajos

Nincsenek megjegyzések: